Gott nytt år!


Åtta minusgrader, bitande kyla, glashala vägbanor och trottoarer får möjligheten att ta en kvasttur att framstå som ett bra alternativ. På årets sista dag måste ju ljus tändas på gravarna. Lyser det inte där på nyårsafton kanske de döda tror att jag glömt av dem. Jo att kvasten fungerar även i kylan kan man tydligt se på bilden. Men å andra sidan alla smällare och raketer måste man ju också akta sig för.





Årets sista dag, lite vemodigt att tänka på. Ett år som gått, försvunnit, snart är borta och man är ännu närmare döden. Detta är den tredje nyårsaftonen utan han som inte längre är här. Och först nu börjar jag förstå att han är borta. I morse tänkte jag att det blev en slags nyårsafton ändå förra året och ett slags år och ett slags liv. Ibland känns det som att man vant sig vid att han är osynlig och finns som en slags närvaro.
Nu närmar sig  nyårsfesten som ska vara här hemma i år. Sång, musik, ukulelespel och linedance står på programmet. 

På festen kommer vi nog att diskutera årets händelser. Jag har förberett mig genom att läsa andra bloggares inlägg.

Morgan skriver:

"Definitivt olustigt är hur omvärlden, framför allt USA och EU, hanterar eller inte hanterar situationen i Gaza.     Israels blockad omöjliggör återuppbyggnad. Ett tips till USAs överbefälhavare: Anmoda Israel att bryta      blockaden och sätt in 6:e flottan och Marinkåren för att understryka allvaret i denna anmodan. Nämnda styrkor ligger och slöar (som tur är kanske) bara några gångtimmar från Gaza.
Vi som inte har tillgång till 6:e flottan kan dra vårt strå till stacken genom att på olika sätt stödja kampanjen A Ship to Gaza och åtminstone gör det lite politiskt svårare för USA och EU att sitta med armarna i kors."



Annarkia skriver:

"I finanskrisens spår ökar arbetslösheten, mer än i andra länder. Här har vi ju en regering som suttit still i båten. Bonussystemen och girigheten tog stryptag men vägrar släppa greppet.

Dimråderna runt alliansens arbetslinje lättade då konsekvenserna av hårdnande regler för arbetslösa och sjuka  blev uppenbara för alla och envar. Ministrarna skyllde på allt och alla. Bilden av en ansvarstagande regering   krackelerade.
Nästa år är det val och mycket tyder på att det blir byte på regeringstaburetterna. "


Tur att det finns bloggare som  skriver sådana bra inlägg!!!

GOTT NYTT ÅR! 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Kommentarer
Postat av: annarkia

Är på väg till nyårsfirande i Göteborg. Vi börjar me att se GPs fyrverkeri. Det får bli flera klädlager utanpå festblåsan.

Gott Nytt År!

/Kicki

2009-12-31 @ 15:15:12
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0