Tomten avskaffas

 

Här om dagen kunde man läsa i GP att tomten är skapad av djävulen enligt en präst på Nordjylland. Hur kan han veta det? Frikyrkopastorn bannlyste tomtar från sin församling för att undvika djävulsdyrkan. Hoppas församlingen bannlyste prästen i stället.

Hur uppkommer fundamentalism, kan man fråga sig.

Om man är så rädd att göra fel att man fokuserar på det som är fel och negativt ser man till slut inte det som är bra och positivt. Livet blir inskränkt, glädjefattigt och olustfyllt. Man letar fel överallt och skapar regler för att undvika fel. Till slut är man helt fel ute.

Finn- fem- fel typer finns överallt inom olika områden, där de stenhårt försöker sätta sin prägel på verksamheten.

 

Min favoritmånad november är till ända. I november finns bara vanlig vardag. Förutsägbarhet.

Träden släpper sina sista löv och de kala trädskeletten framträder i det speciella novemberljuset. Mörkret bjuder in till lugn, stearinljus, kura skymning.

Tomtarna tassar tyst och pysslar i smyg.

 

, ,

Kommentarer
Postat av: Max Hobstig

Det finns människor som letar fel som om det vore hittelön på dem. Dessa människors felsök skall man inte bry sig om eftersom deras liv inte blev som de hoppades på.



Präster som famlar i mörkret skall du inte heller bry dig om eftersom de fick dåliga betyg i historia. De har inte ens en ingen aning om varför man firar jul.

REFERENS: http://sniffaren.wordpress.com/julsaga/



Frikyrkopastorer som ser djävulen överallt skall du inte bry dig om, eftersom de själva tillhör djävulens egen skapelse.



För övrigt önskar jag dig en God Jul med både tomtebesök och risgrynsgröt

2009-12-13 @ 19:21:26
URL: http://sniffaren.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0