Vår i sikte

                                                                        Glad vår! Får man hoppas att det blir. Plötsligt överfölls jag av att det snart är dags att låta det dagliga kneget hägra.
Är jag utvilad och vederkvickt efter helgen? 
Osökt kom jag att tänka på Robinsson, det djävla programmet där man leker mobbing, utfrysning, uteslutning och röstar ut varandra. Precis som i verkliga livet där resurser knappas in och man i arbetslag hänvisas till huggsexa om de knappa resurser som finns ,så slåss deltagarna i Robinson.
Men i arbetslivet samarbetar och stöttar människor varandra. Eller?
Annarkia skriver: Undersökningar visar att var  var tionde anställd drabbas av mobbning enligt SCB, statistik som är ett tydligt budskap till inte bara mobbarna utan också de som står bredvid och håller tyst, medmobbarna.
"Problemet är inte de onda människornas ondska, utan de goda människornas tystnad."( Martin Luther King)

Värst är det inom kyrkan, skolan och vården i nämnd ordning. De människor vars uppgift är att ta hand om människor snackar skit, fryser ut och mobbar varandra. De som ska förhindra mobbing bland barn i skolan mobbar själva varandra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant.se


Årets Blåkullabesök

Är nu välbehållen hemma igen efter årets Blåkullafärd. Kul att träffa likasinnade. Vilken uppståndelse!
I år lärde vi oss om en av de magiska stenarna, nämligen rubinen.
 "Rubinen anses dra till sig rikedom. Bär den som skydd mot fiender och negativitet och för att stärka kroppens försvarsystem. Den vaktar hemmet mot blixtnedslag, storm och negativitet. Rubin stimulerar blodcirkulationen och ger extra energi och värme. Den tar bort fruktan och nedstämdhet och ökar glädjen, stärker viljekraften och självförtroendet. Den garanterar lugn sömn utan mardrömmar." (Ur Stenarnas hemligheter. En liten handbok om stenars helande och magiska energier.)


Lycklig den som har en sådan sten.

                                                              

Här bodde vi i år.

Läs vad andra skriver om påskkärringar blåkulla


Men det är inte dom som ror...

Finanskris, sänkta pensioner, krispaket, arbetslöshet, omvänd Robin Hoodpolitik. Man kan undra var alla pengar tar vägen.
Annarkia har ett svar på frågan.
 
Som vanligt är det de fattigaste som får betala och mycket ska ha mer. bonusar till de rika, arbetslöshet och sänkta pensioner till de fattiga. "Staten och kapitalet de sitter i samma båt", rockade en välkänd musikgrupp på 70-talet. Men det är ju klart, det är inte dom som ror...
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,  , , ,   intressant.se

Media: AB DN SvD  

Blåkulla nästa

Har hunnit hem från min resa. Nu bär det av till nästa resmål, nämligen Blåkulla. Packning i all hast och sedan putsande av kvast. Väderleksutsikterna är gynnsamma och fullmånen kunde inte lysa bättre. Nu är det snart dags för årets mest traditionsrika, kulturella, andliga och urspännande resa. Blåkullafärd på kvast högt över tak och skorstenar. 
                                                 


                                                    


Läs vad andra skriver om påskkärringar blåkulla


Besök i huvudstaden

Mina besök i huvudstaden är få och inte så långvariga. Nu är emellertid min son, min pyttelille gosse på över 30 år bosatt där sedan tre månader, så då fick jag till slut en god anledning att undersöka denna plats lite mer omsorgsfullt.
Jag bodde i gamla stan på ett litet mysigt hotell. Blev guidad av en mycket kunnig son under tre dagar och fick se alla kända platser från slottet till Olof Palmes grav. Otroligt imponerande stor och vacker stad. Där skulle jag kunna tänka mig att bo.

 


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inget mögel

Nu har jag slutat snöa in på mitt golv. Man har inte hittat någon fukt att tala om.En gammal läcka från ett element kan ha varit orsaken till doften.
 
Mitt nya vackra askparkettgolv.
Detta bekymmer är snart ur världen således.
Dags att ta itu med nya.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , ,

RSS 2.0