Hårddiskkrasch

Nu har det katastrofala hänt. I godan ro väntade jag med att fixa back-up till mina viktiga filer. Gjorde en slarvig sådan där jag bara kopierade genvägen till mina viktigaste dokument. Detta händer aldrig mig och min fantastiska dator trodde jag. Usch! Vad ska nu min förening säga när jag slarvat bort alla protokoll, årsberättelser m.m. De finns ju på papper förstås så jag får väl skriva om allihop eller kanske skanna.
Stressande är vad sådant är. Tänk att ägna sina sista semesterdagar till att reparera hårddisken, leta efter och lägga in program, återskapa mailadresslistor, leta febrilt efter back-up på lagringsenheter. Inget softande som jag tänkt. Detta är kanske bra för mitt beslutade inköpsstopp förstås.
För 15 år sedan hade jag ingen dator, ingen mobiltelefon, ingen DVD-spelare, ingen mp-3 spelare, ingen motionscykel. Vad gjorde jag då? Rökte förstås, men mer?
Är man beroende av tekniken?
Nej, fast kul är det ju.
Stormen och regnet är ju passande till detta påtvingade semesternöje.

Sommar program i P1

Igår kväll lyssnade jag på sommar med Ola Salo. Jag tycker att programmet var oerhört intressant. Det innehöll många komponenter, musik, politik, personlig utveckling, religion, yoga, jesus, jesus christ superstar för att nämna några. Musiken var ochså njutbar och intressant. Tänk att han spelade knappt en enda låt med sin egen musik. Tja, två stycken då. Men ändå!
Betyg= fem hekshattar 

Läs även andra bloggares åsikter om

Folkmusikfestival på Korrö

Nyss hemkommen från musikfestivalen på Korrö, fylld av positiva vibrationer, toner och intryck måste jag på något sätt dokumentera och uttrycka vad jag upplevt.


Avresan på torsdagen skedde med skyfall som följeslagare och vi förfasade oss och fantiserade om översvämningar och gyttjebad. Programmet sommar gav oss annat att tänka på en stund. Vi hade fyra dagr och tre nätter framför oss. Av vad?


Vandrarhemmet på Korrö är en upplevelse i sig. Själva platsen är oerhört  speciell, och vacker. Grönskan, vattnet, ljudet av rinnande vatten, de vackra gamla byggnaderna, tapeterna, gardinerna, ja allt detta skapar en atmosfär av skönhet, ro, trivsel...Man luras till att känna sig väl till mods innombords.Själva folkmusikfestivalen varar från torsdag till söndag och blir mer och mer folktät för varje dag. Utbudet består av konserter,  dansbanor, kurser därtill serveringar, kiosk, försäljning av kläder, prylar, skivor, loppmarknad och hantverk. Jag hittade en fin schal med dödskallar på.
 
I år valde jag att vara med på visverkstaden. 28 personer och två fantastiska sångpedagoger sjöng visor under flera timmar, fyrstämmigt och i kanon. Det lät vackert och kändes mäktigt att vara en del av något sådant.


Förra året var tidningen "hemmets journal" där och gjorde ett reportage om folkmusikfestivalen som publicerades lagom till årets festival. Tre väninnor, däribland jag var med på bild och blev intervjuade. Känns märkvärdigt för lilla mig så klart.


Mina favoriter i år var Johan Hedin och Esbjörn Hazelius (nästan som Björn Afzelius) med trollbindande musik och sång. Dialogen mellan instrumenten och spelmännen var fascinerande. Framförandet av visan "Vänner och fränder" gjorde publiken andlöst tyst, lyssnande, förhäxad.

Kebnekajse var en upplevelse att få se och höra i verkligheten, efter att ha lyssnat tusentals gånger på deras skiva, som jag glömt att jag gjorde en gång i forntiden. Att man kan spela folkmusiklåtar på elgitarrer, ja t. o.m. baselgitarrer måste ju kräva enorm skiclighet ock kunnighet om själva musiken. En så mäktig musikupplevelse var det att  jag inte ens märkte  att benen somnade och förlorade känseln då jag var tvungen att stå under hela konserten. Horgalåten, min favorit var bara helt fantastisk. Det var just den låten som en gång i tiden fick mig in på folkmusikspåret, även om det skulle dröja många år innan jag fick tid att uppfylla  min dröm om att börja dansa.

Gruppen Flukt blev man också förhäxad av. Dragspelet var otroligt i sin variationsrikedom och uttryckssätt, övriga instrument får man säga detsamma om och bassolot var bara helt underbart
.Att dansa till denna musik, tyckte vi alla som var där var så roligt att benen tycktes gå av sig själva och musiken som lyfte en runt på dansbanan. Först efteråt märkte man att man var svettig och trött och att man då ju dessutom hade motionerat.
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Tre i ett


Skönt är det att återvända hem mitt i semestern. Långa lata dagar har man framför sig då man kan göra precis vad som faller en in.

Min nya pryl kan locka till aktivitet. Tänka sig, en sak med tre överraskningar. Som ett kinderägg är min nya leksak. Man kan cykla (motionera), sola och lyssna på t ex programmet sommar på en och samma gång.

Detta gjorde jag i onsdags då solen strålade flera timmar i sträck. Värd för programmet var Roger Wallis och eftersom jag inte hunnit sätta mig in i frågor som rör fildelning, upphovsrätt, antipiratpartiet (eller vad det nu heter) var det en intressant upplevelse att få veta så mycket om detta på ett så spännande sätt och inramat av så mycket himla bra musik.

Dagen avslutades med att jag motvilligt och med en skeptisk inställning följde med två entusiasmerande väninnor till Liseberg för att lyssna på Caroline af Ugglas. Konserten var helt fantastiskt bra. Publiken var förtrollad. En ung kille och två unga tjejer som stod framför mig sjöng med i alla låtar, kunde alla texter. Tyvärr var det en enormt stor publik så jag såg bara en skymt då och då av bandet men hörde desto bättre, mycket medryckande härlig sång och musik och en del fina texter . Efter konserten kunde man köpa skivor och lagret såldes nog slut. Köerna var långa.


Ösregnet har slagit mina malvor till marken. Förhoppningsvis reser de sig om solen vågar sig fram igen någon gång. Tänk man tror jämt att så som vädret är nu kommer det alltid att vara. Tur att det inte är så.

Jag fick en försenad julklapp idag, vilket fick mig att tänka på att snart är det jul igen och långt innan dess är semestern slut.

En gång var vår sommar en evighet lång, vi vandrade i soldagar utan slut en gång...

Betyg på sommarprogrammet 5 hekshattar och på konserten 5 hehshattar


RSS 2.0