Upp till kamp mot rasismen

Man blir mörkrädd när man hör vilken inställning som finns, inte alltför vanlig hoppas jag,  till att ett välmående folk som det svenska ska ta emot ensamkommande flyktingbarn. De som sattt eld på lövhögen utanför flyktingbarnens tillfälliga fristad i vandrarhemmet i Vellinge måste ju haft väldigt ondskefulla avsikter med detta. Upprörande är det att ett möte hållits för att stödja dessa krafter. Tur är det att de som säger sig vilja tillvarata Vellingebornas rätt att säga nej till att ta hand om barnen inte representerar säskilt stor del av befolkningen där.

Annarkia skriver:
-"Alla känner till den debatt som uppstod och händelsen fick många goda krafter att förena sig i en diskussion om hur man på bästa sätt hjälper och ger stöd åt  ensamkommande flyktingbarn som söker en fristad i Sverige. Det visade sig också att en majoritet av Vellingeborna vill bereda plats för flyktingbarnen och att kommunalrådet Lars-IngvarLjungman endast hade stöd av en minoritet högröstade kommuninvånare.

Branden visar att rasismen finns kvar och idag kommer Sverigedemokrater att demonstrera   för Vellinges rätt att säga nej till flyktingbarn. Vilka Vellingebor kan man ju undra då en undersökning visar att kommunalrådet inte alls hade stöd av kommuninvånarna då han satte upp kalla handen mot barn med skyddsbehov. Efter påtryckning från moderater på riksplanet backade  kommunalrådet. 

I dag talar man om besluten som väckte Sverige som "Hököpingeeffekten".
Händelserna i Vellinge visar vikten av att inte öppna dörrar för främlingsfientliga krafter."


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Äntligen sol

Novembermörkret har lysts upp av solen idag. Hurra!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

RSS 2.0