Heksor kan

Jovisst, Heksor kan. (With a little help from my friends)
                              
Resultatet av helgens svepaskkurs.             

Välkommen Gumman Tö!

Nu smälter snön utan att det blivit översvämning i trädgården och taket är helt.
Visserligen kunde jag inte gå till jobbet i morse eftersom det då var snorhalt och en översvämning längs vägen blockerade. Tur att bussen gick. Visserligen blev jag en halvtimme försenad, men på jobbet var det tillräckligt lungnt för att inte detta skulle medföra någon större katastrof.

Annarkia skriver:
"Vår i luften med plusgrader och regn. Räkna med ”takras” och våta fötter idag . De flesta tak i stan är inte skottade utan snö och is rasar rakt ned på trottoarerna och förbipasserande. Fryser det på gäller det att se både upp och..."


Snösmältningen sedan

                                                Extremt väder med klassvarning är både spännande och skrämmande.
Föraningar inför möjliga katastrofer får även heksor i gungning. Igår var det taket. Men efter att grannen hjälp mig skotta taket dyker nu en ny oro upp. För hur blir det när gumman Tö gör entré? Snösmältningen med 1½ meter snövallar i en liten inhägnad trädgård är inte att leka med.
Kanske bäst att tänka som i slutvinjetten på TV-serien Andra Avenyn: "Glöm dina bekymmer. I morgon kommer nya." 

                                                    


Läs vad andra tycker   , , ,

GP kommer inte idag

                                                         


Tidningen har inte kommit. Beror detta möjligen på vädret? Att simma i snö och dela ut tidningar är inte att rekommendera.
Jag skottade igår men av det syns idag inte ett spår. Mitt stackars gamla tak bär nu en tung börda av snö och is. Det borde antagligen skottas. Håller det?

Typiskt, bli insnöad en lördag när jag ändå inte skulle till jobbet!

Snöstormen 1995 var betydligt trevligare. Dels inföll katastrofen en fredagmorgon vilket gjorde det omöjligt att ta sig till arbetet. Allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus. Dels var min dåvarande bostad en hyresrätt så takskottning och liknande bekymmer hade inte jag något ansvar för.

 Nu håller oron för taket mig vaken om natten.

Annarkia sktiver:"Mera snö är på väg och innergården är helt dränkt i snö."


 Läs vad andra tycker   , , ,

 

Kärleksbomb.

En kärleksbomb till alla bloggläsare på Alla Hjärtans Dag.

 

Ett alldeles eget hjärta slänger jag iväg till annarkia.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Februarisnuva och linedance


Feber och snuva hör februari till. Nu har jag varit sjuknärvarande smittokälla tre dagar. Alvedon och kanjang räckte inte längre för på den fjärde dagen kom jag inte ur sängen. Usch! Hur gör man egentligen när man vilar? Tänker på alla saker man inte orkar göra?

 Missade andra linedancelektionen igår. Halkar nog katastrofalt mycket efter. Linedance måste ju vara jättekul och jättenyttigt tänkte jag då jag bestämde mig för ännu en fritidsaktivitet. Kul därför att musiken är svängig och snabb och därför att man slipper vara beroende av de få danskavaljerer som brukar finnas eftersom linedance inte är någon pardans. Nyttig eftersom det blir bra stimulans för hjärnan att röra sig samtidigt som man koncentrerar sig på hur man ska röra sig. Dessutom  motion.
Men med snuva och feber få linedancen vänta några dagar.

Attjo, attjo!

Nej, nu gäller det att vara positiv och tänka på vad man med bristande ork kan göra och inte på det man inte kan göra. Precis som man på jobbet med mindre och mindre resurser tänker: Vad kan man med dessa minimala resurser göra?

Sjukdomsvinsten den här gången är massor av fri tid att disponera. Jag kan läsa, lyssna på talböcker. måla tulpaner, se filmer på TV, sticka, sova och drömma om bättre rider.

Annarkia skriver: "Frihet är fri tid och att rå sig själv."


Varför låta barnen vänta?

Är inte ett samhälles uppgift att skydda de svaga och att värna om barnen. Barn som blir bostadslösa när familjen inte kan betala sin hyra riskerar uppleva en enorm otrygghet både av att se sina föräldrars vanmakt, förtvivlan och förnedring och av att plötsligt inte ha kvar sitt hem.
Annarkia skriver:
"Maria Larsson ger barnfamiljer hopp men bara om hon blir återvald.
Allt fler barn blir bostadslösa när familjen inte kan betala sin hyra. Hur kommer de barnens framtid att se ut om de saknar fast bostad? När familjer hamnar i trångmål drabbas  barnen illa. Nu aviserar
Maria Larsson folkhälsominister(KD) att hon vill  ha en lag som förbjuder att barn vräks.  Bra! "

Men varför vänta till efter valet då kanske chansen inte längre finns.

RSS 2.0