Påskuppropet
 I Göteborg idag mötte ett stort antal människor upp på Götaplatsen för att protestera mot nedmonteringen av sjukförsäkringen.  Man beskrev många horribla fall där svårt sjuka berövats sin ersättning, sängliggande tvingats pröva sin arbetsförmåga, söka arbete. Hur sjuk man kan vara för att kunna arbeta är inte en medicinsk fråga utan en etisk och därmed en politisk och ideologisk fråga. Nu håller tryggheten på att försvinna för svårt sjuka.
Alliansregeringen har fått människor att säga ja till detta genom att få denna fråga att framstå som en "Vi och dom-fråga" där vi är de friska som arbetar och inte vill betala så mycket i skatt för dom som inte arbetar, de sjuka. Detta betecknade talaren som en narcisistisk illusion. Alla kan vi drabbas av tumörsjukdomar, whiplashskador med mera. Förstår inte människor det?
Alliansen pratar också om att man inte vill att så många ska vara bidragsberoende. Men sjukersättningen är inte ett bidrag utan en försäkring som vi själva betalt. Tar man bort den för allvarligt sjuka blir de ju istället bidragsberoende av försörjningsstöd som det heter och det är ju bidrag. Eller ska de bo på gatan och svälta ihjäl?
Som avslutning på manifestationen hölls en tyst minut för de som inte orkat.

Annarkia skriver:" Alliansen kastade en medicinsk definition av sjukdom över bord och införde en politiskt administrativ gräns efter vilken en sjuk överförs till arbetsförmedlingen för att prövas mot hela arbetsmarknaden, efter ett tag sänkt ersättning och en bortre gräns då sjuka skyfflas ut från försäkringen . Svårt sjuka som utförsäkrats har försatts i en mycket svår situation då de inte bara ska kämpa mot sin sjukdom utan också för sitt uppehälle"


Media: SVT:s Smålandsnytt, KvP/Expr, Sydsvenskan, DN, Dagen, Ab 1, 2, 3, 4, SvD 1, 2, GP1,2, Expr 1, 2, SR 1, 2, Nyheterna, Newsmill
Andra bloggar om påskuppropet, sjukförsäkring, regeringen, politik, samhälle,Veckans fönster-konstnärligt
Fler konstnärliga fönster hittar man här


Andra bloggar om:
, , , , ,

Veckans fönster-vinklatVisserigen räta vinklar.


 Lite oräta vinklar.

Fler vinklade fönster hittar man här.Andra bloggar om: , , ,


Veckans fönster-uppdukat


Uppdukat inför årets Blåkullafärd.

Andra uppdukade fönster finns här.

Andra bloggar om: , , ,


Första april
Jag blev lurad hela dagen på jobbet igår. Speciella flygplan skulle flyga över min arbetsplats vid ett visst klockslag, älgar sprang utanför på gården, klänningen hade spruckit, det snöade, jag hade sot i ansiktet.

Min nya löneförhöjning på 1,3 procent som ju är en reallönesänkning med inflation på 2 procent måste ju vara ett aprilskämt.
Åtminstone känner jag mig lurad efter att ha slitit som ett djur i grottekvarnen.
Pensionsprognosen är väl också ett aprilskämt hoppas jag.

Annarkia skriver:
 "Och stackars Göran Johansson som gick i taket då han i Göteborgsposten läste om hur segelfartyget Götheborg ska sprängas i luften som ett led i Göteborgs 400-årsfirande.

Jag förstår ingenting,  säger Göran Johansson som rasar över  beslutet . (GP)

Närmare sanningen än DN:s ”forskningsupptäckt”  kan  man knappast komma trots att det är ett skämt För det vet vi ju att män blir pjoskiga och barn på nytt vid lite feber.  Eller hur? För det är väl ett skämt det här?"

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Veckans fönster-lurigtOm man fotograferar häxor kan fötterna komma med på bilden om man har tur. I de flesta fall är de osynliga och fastnar inte alls på fotografier.

Fler valfria fönster hittar man här


Andra bloggar om: , , , , ,

RSS 2.0