Bomber faller över Gaza

Gaza, världens mest tätbefolkade område bombas. Civilbefolkning, många barn drabbas naturligtvis hårt.
Bombattackerna har föregåtts av att området varit avspärrat sedan 2006. Brist på mat, el och vatten har det varit länge.
Demokratin är satt ur spel. Fredliga demonstranter i områden rumt omkring har skjutits och fängslats. Demokratiska val applåderades men då man inte var nöjd med resultatet blev det annat ljud i skällan.
Annarkia skriver: "Västvärlden applåderade då demokratiska val skulle hållas på Västbanken och i Gaza men protesterade vilt mot valresultatet. Nu bombas de som vann valet och de som valde dem.

Vilka följderna blir för regionen, staten Israel och världen kan vi bara ana oss till.
Attackerna måste upphöra omedelbart. Hjälp- och skyddsinsatser för att lindra nöden och skydda palestinierna är ett måste. Ställ de ansvariga för terrorbombningarna till svars."

I Svd får man idag veta: "Elen kommer och går i Gaza, ingen vet vad som kommer att hända nu. Raida al-Hamdany tror att Israels trupper kommer att marschera in i området och det är då som den stora förödelsen väntas, menar hon.

-Jag tror att en stor operation är på gång. De kommer inte att sluta, säger hon. "

Enligt AB demonstrerade flera hundra ungdomar i Oslo mot Israels krigshandlingar i Gaza på måndagskvällen.

"Det är inte bara i Oslo som det demonstreras i dag. I London, Lyon och Geneve hölls det också demonstrationer mot Israel på måndagskvällen, rapporterar VG Nett. "

Det är positivt att omvärlden reagerar och inte som västs ledare ger sitt tysta bifall.
Attackerna måste upphöra och humanitära sändningar måste släppas in!

Relaterat: DN

Pingat på Intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,, , ,


Kommentarer
Postat av: AnonymGaza är på intet vis världens mest tättbefolkade område, tom Umeå ligger före dem, för att inte tala om Singapore med flera. Läs litet statistik.Israel har visat stort tålamod med den dagliga beskjutningen från Gaza i åratal, även under den sk vapenvilan, som enbart Israel höll.Nu kanske det här fördröjsJag citerat från bloggen Fred i Mellanöstern:I de palestinska områdena är Hamas avskytt som pesten, enligt opinionsundersökningar på både Västbanken och Gaza. Nu stoppar Hamas palestinier från att uppsöka vård i Egypten, så det är Israel som erbjuder hjälp till skadade palestinier istället. Hamas stoppade också Gaza-bor från att åka på pilgrimsfärd till Mecka i början av december, trots att gränserna öppnats i det syftet.Och på julaftonen rapporterades att Hamas har godkänt införandet av bestraffning enligt sharialagar i Gaza. Hamas vill kunna genomföra korsfästningar, hängningar, stympning och prygel (se nedan) för olika slags “brott”, inkl. vindrickande, biobesök eller oislamisk internetsurfning. Men nu finns det en chans att palestinierna slipper det nya barbariska förtrycket tack vare Israels tillslag mot Hamas, i vilket nästan enbart Hamas-terrorister omkommit.I motsats till den svenska extremvänsterns vurmande för islamister och terrorister, så avskys Hamas av en stor majoritet av palestinierna på både Västbanken och Gaza. Det visar de senaste opinionsmätningarna från september 2008. Om det vore val skulle Hamas förlora.En majoritet på 76 % föredrar Fatahs metoder för att förverkliga palestiniernas mål (främst förhandlingar), medan endast 24 % föredrog Hamas strategi (terrorism). En majoritet på 58 % vill att Hamas ska förändra sin inställning till Israel, och sluta att tala öppet om dess utplåning.54% av alla palestinier ansåg att Ramallah-regeringen är legitim, medan endast 23% betraktade Hamas-regimen i Gaza som legitim.Förtroendet för president Mahmoud Abbas (Fatah) har ökat till 78 % jämfört med Hamas-regimens ledare Ismail Hanyeh, som endast har förtroende hos 22 % av palestinierna.Stödet för Fatah uppgick till 41 %, medan stödet för terrorgruppen Hamas låg på endast 12 %. PFLP stöds av endast 3 % och Islamiska Jihad av bara 2 % av palestinierna. 70 % vill sluta ett fredsavtal med Israel, medan 30 % är emot. Motståndet mot terrorgrupperna grundar sig inte nödvändigtvis i moraliska skäl, utan i uppfattningen att terror inte ansågs “effektivt”.37 % av palestinierna sade att de inte är beroende av hjälpsändningar eller inte behöver hjälp. 45 % av de som får hjälpbistånd var nöjda med hjälpen, medan 55 % var missbelåtna med biståndet. Den ekonomiska situationen gjorde folk mest oroliga (40 %) medan den israeliska kontrollen på Västbanken endast bekymrade 8 % av palestinierna.2009-01-01 @ 10:03:44
Postat av: heksann

Okey, slarvigt skrivit, jag menar en av världens mest tätbefolkade område.

2009-01-01 @ 13:39:54
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: Heksann

Slarvigt skrivet av mig, en av de mest tätbefolkade områdena ska det stå. För övrigt har jag inte tillräckliga kunskaper för att bedöma sanningshalten i "anonyms" kommentar men faktum kvarstår ändå att Israels "självförsvar" är oproportionerligt och drabbar civilbefolkning och barn svårt, vilket man av rent humanitära skäl måste protestera mot.

2009-01-02 @ 14:28:04
Postat av: Heksann

Lite mer statistik: Annarkia skriver: "FIDH som omfattar 155 människorättighetsorganisationer anklagar Israel för att bryta mot internationell rätt och Genevekonventionerna. 21% av de över 400 döda är civila offer och över en tredjedel av dessa civila har varit kvinnor och barn säger FN"

2009-01-02 @ 14:35:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0