Skattesänkningarna

Med anledning av skattesänkningarna som genomförts och som ger vissa mer i plånboken på kort sikt, kan man fundera över om det inte vore klokare att tänka att man kan avstå för att andra ska få en dräglig tillvaro. Vill man verkligen få det bättre på andras bekostnad. Jag tänker då på de som är sjuka och arbetslösa från vilka pengarna tas. Men även människor i andra delar av världen.

Rapporten från FAO från den 14 september talar sitt tydliga språk.


"FAO

925 miljoner lider av kronisk hunger i världen
2010-09-14 15:26
 

 

Trots framsteg är hungersituationen ”oacceptabel”

FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) och FN:s livsmedelsprogram (WFP) säger idag att antalet hungrande i världen fortfarande ligger på en oacceptabelt hög nivå, trots att antalet den senaste tiden sjunkit till under en miljard människor.

De nya beräkningarna visar att 925 miljoner människor kommer att lida av kronisk hunger i år, vilket är 98 miljoner människor färre jämfört med de 1,023 miljarder under 2009.

”Men då ett barn dör var sjätte sekund på grund av undernäringsrelaterade problem är hungersituationen fortfarande världens största tragedi och skandal”, säger FAO:s generaldirektör Jaques Diouf. ”Detta är helt oacceptabelt”."


Läs även andra bloggares åsikter om  , ,

 


Efter höstdagjämningen

Höst med mörker, kyligare luft och lugn har i år ätit upp min energi.

Plötsligt inser jag att även min ålders höst är här. Orken är inte vad den varit, inte heller entusiasmen, viljan att jaga bort tröttheten, viljan att klara av det omöjliga, viljan att slå knut på mig själv för att övervinna otillräckligheten på jobbet.

Allt känns plötsligt för sent.

Klart att inget egentligen är för sent men vetskapen om att det när som helst kan vara det, vetskapen om att hälsan när som helst kan flyga sin kos blir mer aktuell nu när man är en äldre dam plötsligt nu bara i sina näst bästa år.

Sömnen är sämre, synen, hörseln och en tand tappade igår sin fyllning efter intensivt kolatuggande.

Nu måste jag också verkligen ta mig i kragen och spara till pensionen.

Nu, medan tid är måste jag verkligen…

Tid är ju trots allt fortfarande.

Valresultatet är skrämmande. Tänk om man blir sjuk, inte kan arbeta mer.

Tänk om man först t ex. bryter benet och strax därpå får en hjärtinfarkt följt av cancer. Då blir man utförsäkrad.

En väninna sa innan valet:” Jag tänker rösta på alliansen, jag har fått bättre ekonomi”. Ja, många har kanske kortsiktigt fått mer i plånboken efter skattesänkningarna. Men det gäller bara så länge man är frisk och har arbete. Tänk om man blir arbetslös.

En annan väninna sa: ”Man kan ju inte bara tänka på sig själv, jag kan tänka mig att ha mindre för att andra i hela världen ska få det uthärdligt.”

Varför bildades samhällen. Var det för att ta hand om varandra, skydda de svagare, ta hand om barnen eller var det för att värna de starkares rätt, se till att de kunde roffa ostört på andras bekostnad?

På sig själv känner man ju andra. Är det därför moderaterna tror att människor fuskar med bidrag? Människosyn, samhällssyn, ideologi är vad man måste rösta på, inte kortsiktiga egna vinstintressen.

Annarkia skriver: ” Vilket samhälle väljer du?

Ett samhälle som rycker undan grundtrygghet för den som blir sjuk och arbetslös och säger att Du har dig själv att skylla och säger att ensam är stark eller ett samhälle som räcker ut en hjälpande hand och ger människor en andra chans, ett solidariskt samhälle.”

Nu är det trots allt för sent att välja, rösta…

…men inte för sent för att se fram emot nästa val.

Tid finns trots allt fortfarande.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 


Valet

Usch!

Valvaka

Alliansen har förstört tillräckligt. Hoppas verkligen att de inte får fortsätta med att öka klyftorna och med sin hänsynslösa politik mot sjuka och arbetslösa

Annarkia skriver: "Mitt idealsamhälle är ett rättvist, jämlikt, solidariskt  och klimatsmart samhälle, ett samhälle med plats för alla "." Med det faktum att arbetslösheten   har stigit till över 8% , var tredje arbetslös är långtidsarbetslös ,  vi har en en ungdomsarbetslöshet som är bland de högsta i Europa och antalet anställda i välfärdssektorn minskat med över 30000 är det obegripligt om alliansen kommer att få ytterligare fyra år i Rosenbad." "Kommer valet i dag ge alliansen segern  med ytterligare urgröpning av välfärden blir skutan svår att vända om fyra år. Det är idag det gäller "

Valet har inte varit svårt.Läs även andra bloggares åsikter om


Höst i sikte

Morgonpromenad med bara en plusgrad gav en föraning om annalkande höst. Solig promenad i Bohuslän smakar dock fortfarande sommar.

Inget större hopp om vad som komma skall får man om man läser valprognosen i dagens GT/Expr.
Då är ju väderprognosen bättre. Kanske bäst att hålla sig till den.
Mycket kan ju hända förstås. Och kanske det man kan läsa i pressen...
Annarkia skriver: "Krigsrubriker i GT och Expressen om att alliansen kopplar greppet efter senaste demoskopsmätningen. Sida upp och sida ner som hyllar Reinfeldt. Synovates undersökning där oppositionen knapart in rejält på alliansens nämndes inte med ett ord i går vare isig i Expressen eller Dagens Nyheter. Kan det bli tydligare än så?"...
"Vi kan konstatera att det antingen är slumpen eller något annat som gör att i princip varje löpsedel har en negativ rödgrön nyhet."

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

RSS 2.0