SemesternöjeSommarens tre högsommardagar med 22 graders värme och sol har jag ägnat åt att måla. Usch! Resten av juli kommer det enligt GP att bli ostadigt med regn och lågtryck. Men vilken tur då att det blev målat.

Bzzz-getingboBzzz, har det låtit på altanen ett tag och jag har undrat var i all världen alla getingar kommit från. Getingsommar på gång? Idag var det soligt och varmt för första gången på länge så jag tänkte äta min lunch utomhus. Jag satte mig till rätta med omeletten och boken vid bordet, men stördes av alltför många getingar som kretsade runt mig och kröp på mina bara ben. Här måste finnas ett getingbo, tänkte jag och tittade upp mot taket och i förrådet där det fanns ett förra sommaren. Eftersom förekomsten av getingar var störst runt och under bordet följde jag en impuls och tittade under bordet. Och det var med skräckblandad förtjusning jag upptäckte att det på undersidan av bordet satt ett getingbo stort som två knytnävar. Både läskigt och fascinerande.
Men ännu har ingen stuckit mig. Men det har de inte mycket för för på måndag kommer jag att ringa anticimex. Jag måste väl det, fast det bär mig emot. Getingar är ju också levande varelser


Veckans fönster-blommigtEtt blommigt fönster i Rom.


Fler blommiga fönster kan man se här.


Andra bloggar om: , , , ,


Glad midsommar!


Midsommarafton är för mig numera förknippat med dans och fest.
Jag har dansat folkdans för sjuttonde året i rad. Som vanligt regnade det en del men ändå, vad roligt det är att dansa, roligare än att titta antar jag. Publiken dansar vi också med förstås, vals på äldreboenden och små grodorna och andra danslekar runt midsommarstängerna. Det finns 20000 folkdansare som tillhör Svenska Folkdansringen. I min förenings stadgar kan man läsa: "Föreningens ändamål är att sprida livsglädje genom ett gott kamratskap och ett berikande nöjesliv." "Föreningen är neutral avseende politik, religion, etnicitet och sexuell läggning".
Så alla med folkdräkter är inte centerpartister även om många (kanske inte alla) centerpartister har folkdräkter.

Dans svarar mot något djupt mänskligt. Dans är ett sätt att utrycka sig. Precis som bilden, säger en rörelse mer eller kanske snarare något annat än tusen ord.

Att lära sig dansa som vuxen, är en utmaning och man sporras av sina egna framsteg som uppnås efter envist övande och tragglande. När man börjar få flyt blir man besatt av att dansa. Man märker att ju fler danser man lär sig desto lättare är det att lära sig nya.

Dans är dessutom en hälsosam motionsform som ökar blodcirkulationen, muskelstyrkan, koordinationsförmågan, koncentrationen och kroppsmedvetandet.


Annarkia skriver: Årets längsta dag är överspelad, men vad gör väl det. Det är midsommarafton och firandet som räknas. Midsommar är alltid midsommar oavsett vädret. 08:orna lägger beslag på solen och i väst blir det som det brukar. Växlande, blåsigt och någon skur. Tröjan ovanpå finklänningen och stövlar istället för sandaler.


Veckans fönster-industriellt

Det var länge sedan men här tillverkades tändstickor.

Fler industriella fönster kan man se här.

Andra bloggar om: , , , ,En tibetansk singing bowl

För några dagar sedan råkade jag få syn på en tibetansk affär i ett mysigt område. Impulsen att gå in i denna affär gick inte att motstå. Förmodligen styrde ett förutbestämt öde mina steg. Där fanns ett bord fullt av vackra skålar i metall. Jag trodde det var någon sorts mortlar att mala mystiska örter med, men det visade sig vara singing bowls. Affärsinnehavaren berättade och förevisade med en sådan övertygelse att mitt habegär fick mig att absolut vilja ha en sådan.
En tibetansk singing bowl är tillverkad av sju olika metaller och kan frambringa ljud som är mycket bra för själen. Ljud påverkar sinnesstämningar, hjärnvågor, nervsystemet och kemiska processer i kroppen. Vibrationerna från ljudet bidrar till att producera sådana alfavågor som finns i hjärnan under djup avslappning. Tibetanska singing bowls andvänds för att rensa atmosfären från negativa energier och känslomässiga blockeringar.
Vilken fantastisk 4000 år gammal uppfinning!


Veckans fönster-skolatVad vore denna slitna 70-åriga skola byggt i funkisstil utan kastanjeträd?

Fler skolade fönster kan man finna här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Nu är det sommarBra väder för en flygtur.


RSS 2.0