Glad midsommar!


Midsommarafton är för mig numera förknippat med dans och fest.
Jag har dansat folkdans för sjuttonde året i rad. Som vanligt regnade det en del men ändå, vad roligt det är att dansa, roligare än att titta antar jag. Publiken dansar vi också med förstås, vals på äldreboenden och små grodorna och andra danslekar runt midsommarstängerna. Det finns 20000 folkdansare som tillhör Svenska Folkdansringen. I min förenings stadgar kan man läsa: "Föreningens ändamål är att sprida livsglädje genom ett gott kamratskap och ett berikande nöjesliv." "Föreningen är neutral avseende politik, religion, etnicitet och sexuell läggning".
Så alla med folkdräkter är inte centerpartister även om många (kanske inte alla) centerpartister har folkdräkter.

Dans svarar mot något djupt mänskligt. Dans är ett sätt att utrycka sig. Precis som bilden, säger en rörelse mer eller kanske snarare något annat än tusen ord.

Att lära sig dansa som vuxen, är en utmaning och man sporras av sina egna framsteg som uppnås efter envist övande och tragglande. När man börjar få flyt blir man besatt av att dansa. Man märker att ju fler danser man lär sig desto lättare är det att lära sig nya.

Dans är dessutom en hälsosam motionsform som ökar blodcirkulationen, muskelstyrkan, koordinationsförmågan, koncentrationen och kroppsmedvetandet.


Annarkia skriver: Årets längsta dag är överspelad, men vad gör väl det. Det är midsommarafton och firandet som räknas. Midsommar är alltid midsommar oavsett vädret. 08:orna lägger beslag på solen och i väst blir det som det brukar. Växlande, blåsigt och någon skur. Tröjan ovanpå finklänningen och stövlar istället för sandaler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0