Migrationsverket och svensk flyktingpolitik

Hur kan man utvisa människor till länder där de riskerar att stenas, att mördas, att fängslas. Hur kan detta vara möjligt. Är det svensk flyktingpolitik som ligger bakom detta? Migrationsverket borde ju följa flyktingpolitiken. Tolkningarna borde ju inte bara vara godtyckliga. Men man kan ju undra när man läser om Shoreh som får 170 kronor i bidrag till vinterkläder åt sin 5-årige son. Trots de villkor som råder i Iran för kvinnor som får barn utom äktenskapet ska dessa två människor Shoreh och hennes son alltså utvisas dit.
Aftonbladet skriver :

Merit Wager, som har följt familjens kamp under en lång tid, säger att det stora problemet inte är pengarna - utan beslutet att utvisa Shohreh och Arvin.

Om Migrationsverkets utbetalning på 170 kronor säger hon så här:

- De betalar ut ett minimibelopp eftersom länsrätten har ålagt dem det. De har gjort rätt enligt regelboken, men pengarna räcker inte långt.
I fredagens aftonblad kunde man läsa om Sazgar och hennes man Ardeshir som som avvisats till irakiska Kurdistan där Sazgar hotas till livet av sin familj. Bara en minoritet av migrationsverkets handläggare känner till verkets riktlinjer beslutade av riksdagen visar Röda korset undersökningar. Riktlinjerna om att asylsökande kvinnor ska få sina asylskäl individuellt prövade har inte följts i detta fall. Detta är mycket upprörande. Ett verk som inte följer riksdagens beslut utan agerar som de vill i vissa fall och i andra fall när det passar nitiskt enligt regelboken, utan hänsyn till rimlighet, får en att undra hur det egentligen är ställt med detta verk.
I konungariket Sverige utspelar sig just nu andra saker av stort intresse Annarkia skriver: Vår statsminister gillar att städa och hålla rent.Och städat rejält har ju hela alliansen gjort. Inga långtidssjukskrivna finns kvar. De är alla som bortblåsta efter 1 januari. Se där ,städa nu på för ett friskare, tystare  och säkrare Sverige...

Och snart så är det jul.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  


Kommentarer
Postat av: Hanna

Och snart så är det jul?Dom du skriver om firar nog inte jul.

2008-12-22 @ 02:20:30
Postat av: Arnold

De firar nog inte jul de som utvisats och som riskerar att utvisas. Själv sätter jag julgröten i halsen när jag tänker på dem.

2008-12-22 @ 05:09:34
Postat av: annarkia

Kan migrationsverket dömas för vållande till annans död? Det är ju vad de gör sig skyldiga till!

2008-12-22 @ 15:58:33
URL: http://http:/annarkia.blogg.se
Postat av: jul

Merit Vager är en vaken och framförallt insatt debbatör.Hade Sverige följt

hennes ideer om invandringen, hade vi kanske sluppit sådana här händelser som rosengård iveckan.

Läs gärna hennes blogg,ger en hel del att tänka.på för sådana som tror att Sverige för en väldigt restrektiv politik.

2008-12-24 @ 15:02:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0