God Jul!

"Skit i traditionerna" ett tänkvärt citat från en klok person från sextiotalet kan man tänka på i dessa tider. De som gnäller över att halloween minsann inte är en svensk tradition och varför ska vi då fira den borde bara fira midvinterblot med tanke på var både granen och jultomten kommer ifrån. Så det så! Att halloween är komersiell är ju inte något argument med tanke på julen.
Det är ju bra för finanskrisen att människor vågar handla, sa en ekonom på TV igår. Med detta råd i bakhuvudet försatte jag mig i komersialismens klor en stund. Åkte till stan med min son för att jullshoppa. Habegäret och motionen fick sin beskärda del. Efter en sådan inköpstopp följer ett långvarigt inköpsstopp.
Vad ska man nu hitta på att tänka om julen?  På med försvarsmekanismerna på högsta styrka! Försvar behövs mot att tänka på världens elände,svält i USA, fattigdom i Sverige, krig, tortyr, svensk flyktingpolitik, uteliggare, arbetslöshet, nedskärningar.
Nu vill vi ha en riktigt god och fridfull jul.
Många firar kristi födelse själv firar jag ledighet från jobbet och ser fram emot god mat, trevlig samvaro med människor, lugn och frid, bra böcker och filmer.
 Min barndoms jular  föregicks av stress, julstädning, tjuvtittande på julklappar och fanns något godare än pepparkaksdegen jag stal ifrån julbaket. Själva julafton var fridfull och lycklig. Gnistrande snö, riktiga tomtar och tindrande julklappar. Jag minns att jag ömkade de vuxna som inte fick så många julklappar vilket de log åt .Inte visste jag att givandets gläje är störst.
Dessa minnen får en att vilja upprepa samma procedur år efter år. Och hittills har förväntningarna infriats varje år fast nu är det inte så viktigt med julklapparna och tomten är ju avslöjad.

Men julvätten! Jag säger bara julvätten! Julvätten finns i alla fall. Eller vad finns egentligen?
Nu åker jag till julen! Men det är nog bäst att ta tåget i år med tanke på vädret.  


Kommentarer
Postat av: annarkia

Med tanke på vädret är tåg bättre än kvasten men absolut inte att lita på om man vill komma fram i id.

God Jul och välkommen!

2010-12-23 @ 22:59:10
URL: http://annarkia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0