Demonstration

Det var demonstration i går lördag 27 juni. Vitklädda och med vita ballonger tågade tusen människor i protest mot Iranska regimens agerande gentemot människor som uttrycker sin åsikt. Arresteringar, tortyr, dödande, skräck präglar den sittande regeringens sätt att argumentera.
Det som händer i Iran är fruktansvärt och ett brott mot männskliga rättigheter.
Annarkia skriver: En tyst demonstration i kontrast till den iranska regimens våld mot de som kämpar för demokrati i Iran. En demonstration i icke-våldets tecken för att markera  vikten av att kränkningarna av de mänskliga rättigheterna upphör i Iran.Läs även andra bloggares åsikter om ,

Snart blir det sommar igen.

Snart blir det sommar igen, heter en låt jag brukar spela på dragspelet. Och mycket riktigt ,snart blir det verkligen sommar igen. Men, sommaren är ju redan här med sol och värme. Men det är inte jag ännu. Huvudet är fullt av måsten: Måste måla ytterdörren, storstäda, göra flädersaft, koka svartavinbärssylt, cykla på min nya motionscykel.
Ytterdörren hade jag tänkt mig turkos. Alla andra på gatan har mörkt rödbruna dörrar. Det vill inte jag ha.
Nu blir det ju förstås aldrig som man tänkt sig, när jag väl målat såg det mer ljusblått ut. Usch!

Men Malvan har i alla fall slagit ut sina första knoppar. Jo, men då är ju sommaren här.
Annarkia skriver ochså att sommaren är här: Positiva vibrationer strömmar genom kropp och själ vid varje besök.
 Var någonstans?
Ulebergshamn-Hunnebostrand var annars!

Sedan är det faktiskt demonstration i morgon.På lördag den 27 juni (i morgon): Solidaritetsdemonstration med kampen i Iran med samling kl 14.00 vid Stora Teatern.

Midsommar

Midsommarafton är för mig numera förknippat med dans och fest.
Jag har dansat folkdans för femtonde året i rad. Som vanligt regnade det en del men ändå, vad roligt det är att dansa, roligare än att titta antar jag. Publiken dansar vi också med förstås, vals på äldreboenden och små grodorna och andra danslekar runt midsommarstängerna. Det finns 20000 folkdansare som tillhör Svenska Folkdansringen. I min förenings stadgar kan man läsa: "Föreningens ändamål är att sprida livsglädje genom ett gott kamratskap och ett berikande nöjesliv." "Föreningen är neutral avseende politik, religion, etnicitet och sexuell läggning".
Så alla med folkdräkter är inte centerpartister även om många (kanske inte alla) centerpartister har folkdräkter.

Dans svarar mot något djupt mänskligt. Dans är ett sätt att utrycka sig. Precis som bilden, säger en rörelse mer eller kanske snarare något annat än tusen ord.

Att lära sig dansa som vuxen, är en utmaning och man sporras av sina egna framsteg som uppnås efter envist övande och tragglande. När man börjar få flyt blir man besatt av att dansa. Man märker att ju fler danser man lär sig desto lättare är det att lära sig nya
.

Dans är dessutom en hälsosam motionsform som ökar blodcirkulationen, muskelstyrkan, koordinationsförmågan, koncentrationen och kroppsmedvetandet.
Annarkia skriver om midsommar:Det är en kväll med avkoppling,lek och gemenskap. Snapsvisorna, det  glada tjattrande varvas med djupare filosofiska samtal om livets mening. 
Läs även andra bloggares åsikter om

Första sommardagen

Första juni, första sommardagen sol, värme. Man tror att detta ska vara för alltid. Onaturligt ljus och varm kväll med brännboll.

Andra juni kom och med ostadigt väder kom kylan.

Tredje juni kom med förkylning.

Fjärde juni kom med höstkänsla.

Men rabatten är fin.

Så var det 6 juni Sveriges nya nationaldag. Vad ska man tycka om den? Jag säger som barnen "Vem bryr sig".
 

EU-valet

Jag vill inte känna mig bevakad av någon, vare sig det är staten eller någon annan. Jag vill inte att min kommunikation lagras och lämnas ut till tredje part. Jag vill ha mitt privatliv fredat.  Jag vill leva i ett samhälle där informations- , yttrandefriheten och rättsäkerheten är  tryggad.

Därför röstar jag på vänsterpartiet i EU-valet.

Men Annarkia skriver:

Därför har jag gett min röst till Piratpartiet i EU-valet.

Så kan det gå.


30 maj 2009
Bussresa till Kinnekulle

Jag satte klockan på 05.00 för att hinna med mina morgonrutiner. Bussen som skulle ta mig till bussen gick 6:30 . Bussen till Kinnekulle gick 7.00. Tider att passa. Tid finns. Hur skulle jag annars komma med om inte tid fanns.

Konstigt är det förstås när man möter sin väninna, som man inte träffat på länge. Man tillbringar en massa timmar, har lika kul som alltid, lika mycket att prata om som alltid.

 Så kommer man att tänka på att man har känt varandra i 25 år. För 25 år sedan och 25 kilo lättare sedan träffades vi på jobbet. Att så många år förflutit!  Ibland känns vissa händelser så nära i tiden, så levande och så verkliga. Samtidigt kan sådant som ligger bara några månader tillbaka i tiden helt fallit i glömska. Är tiden bara ett begrepp vårt begränsade intellekt måste ha för att sortera händelser och undvika kaos i huvudet?

Tänk om allt finns samtidigt egentligen!

På ett sätt är man samma person fortfarande. Det känns som om man var samma person. Men det är ju klart att 25 år inte kan ha gått spårlöst förbi. Men ändå! Konstigt är det.

Dagens timmar fyllda av bussresa, prat, skratt, klosterbesök, trädgårdsbesök med visning och föreläsning, betraktande av kyrkor, orchideer, ramslök, lunch på Forshems gästgiveri med mera rusade i väg. Med vemod konstaterade jag: Tiden går så fort.  


"Varje tidigare själv du lämnar bakom dig är ett spöke.  Din kropp är inte längre ett barns kropp. Dina tankar, begär, rädslor och förhoppningar har förändrats. Det skulle vara fruktansvärt att gå omkring med alla döda versioner av dig själv i släptåg. Döden har gjort dig sällskap i varje stund av ditt liv. Du har överlevt tusentals dödar varje dag, när dina gamla tankar, dina gamla celler, dina gamla känslor och till och med din gamla identitet har gått bort. De är lika verkliga som drömmar. Men du finns i det som är här och nu, inte i det förflutna." (Ur Deepak Chopras bok: Livet efter döden)

"När människor undrar om personligheten överlever döden är svaret att personligheten inte ens överlever vår livstid.  Våra personligheter befinner sig i ständig förvandling, utveckling, växande. "

 Så, jag upplever mig som samma person eller individ från tid till annan på grund av att mina minnen är levande och verkliga men jag förändras hela tiden och det enda jag vet med säkerhet är det jag är i här och nu.

I vilket fall som helst så är det kul att ha vänner man känt länge.

Jag längtar inte tillbaka till något av mina tidigare liv eller tidigare år. Men visst önskar jag att de som dött och är borta hade levt fortfarande.

Det kanske de gör.

Hur som helst resulterade bussresan i att trädgårdsinspirationen flödade varpå en ny rabatt blev anlagd. Det var tänkt som en kryddrabatt men blev en kombinerad krydd och blomrabatt.


RSS 2.0